top of page
  • hedihop

Geef Borstvoeding een kans!

Updated: Aug 10, 2023

Borstvoeding een bijzondere ervaring maar voorkom teleurstelling!


Falen als moeder? Door te makkelijk over borstvoeding te denken en je er onvoldoende in te verdiepen. Onvoldoende vertrouwen in jezelf, weinig steun vanuit je omgeving. Kan het maar zo zijn dat het geven van borstvoeding je tegen valt. Je raakt dan teleurgesteld, hebt het gevoel dat je gefaald hebt als moeder en het maakt je onzeker.

Hoe kan je dit voorkomen?

Verdiep je in het geven van borstvoeding. Zorg dat er mensen om je heen staan die jou willen steunen. Als borstvoeding geven is wat jij wil, ga er dan voor staan en laat je niet door opmerkingen of fysieke ongemakken uit het veld slaan.


Zoek professionele hulp waar nodig. Bijv. bij een lactatiedeskundige voor praktische tips bij het voeden. Bij borstontsteking, kloven, onvoldoende productie enz. kan homeopathie veel voor je doen. En weet dat het mogelijk is borstvoeding en flesvoeding te combineren, dit is een goed alternatief voordat je definitief besluit te stoppen.

Bijzonder ervaring

Borstvoeding geven gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar als het lukt geeft het jou veel voldoening en bijzondere contactmomenten met je baby. En het geeft je baby de beste voeding die er is, verhoogd de weerstand en een gevoel van ‘welkom zijn’. Uiteraard kunnen er ook situaties zijn dat het om wat voor reden dan ook niet lukt. Heb je alles geprobeerd en laat je jouw kind voelen dat het ‘welkom’ is dan kan je ook trots zijn op jezelf. Want je hebt alles benut wat binnen jouw mogelijkheden lag.


Deel je ervaring met andere aanstaande moeders!

Hoe heb jij het aangepakt? Cursus gevolgd? Ingelezen of van vriendinnen geleerd?

Wat heb jij gedaan ter voorbereiding op het geven van borstvoeding? En welke tip zou je willen delen met aanstaande moeders?

Voel je vrij hier jouw ervaring(en) en/of tips te delen.

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page