top of page

Hallo

Ik stel mij graag aan u voor

Mijn naam is Hedi Hop-Poolen en sinds september 2007 afgestudeerd als Klassiek Veterinair Homeopaat. Ik heb mijn diploma behaald bij de VHCN  (Veterinair Homeopathie College Nederland) te Lochem.
Doordat mijn paard Ming aan het tobben was met zijn gezondheid ben ik een zoektocht begonnen naar een oplossing en ben zo in aanraking gekomen met homeopathie.
De homeopathie sprak mij erg aan en in september 2002 ben ik begonnen aan de opleiding voor Veterinair Homeopaat. Tijdens de opleiding ben ik steeds enthousiaster geraakt over de homeopathie.

Personal Branding shoot Hedi - portretfoto-1 (1).jpg
IMG_5206_edited_edited.jpg

Mijn Opleidingen

De opleiding bestaat uit 4 jaar theorie en een praktisch deel. Het praktijkgedeelte bestaat uit minimaal 45 consulten onder supervisie, van verschillende diersoorten met een diversiteit aan problematiek. Dit heeft mij veel praktijkervaring opgeleverd.

Toen ik klaar was met de opleiding voor dieren was ik zo enthousiast dat ik daarna verder gegaan ben met de opleiding voor mensen. In december 2010 ben ik succesvol afgestudeerd en heb mijn diploma behaald aan de Homeopathie  Academie Nederland te Almelo.

Daarna in 2016 de medische opleiding basiskennis gevolgd, welke CPION geaccrediteerd is, en ook deze succesvol afgerond.

Bijscholing

Homeopathie is een vak waarin je nooit uitgeleerd raakt. Ik volg daarom jaarlijks nascholingsdagen zowel op het gebied van homeopathie als medisch. Daarnaast heb ik mij nog verdiept in een aantal andere dingen die een mooie aanvulling of verdieping blijken te zijn in de homeopathie praktijk zoals:

  • Diverse homeopatische nascholingen op het gebied van verloskunde. Begeleiding mbv homeopathie rondom zwangerschap, bevalling en post-partum

  • Familie opstellingen, diverse workshops bij Claudia van der Heijden , en de nascholing tafelopstellingen bij de HVNA , docent Dorien de  Vries (2021)

  • Yoga Nidra voor kinderen en tieners bij Arterre opleidingen, docente Wendy Traa (2023)

Mijn Achtergrond

Na mijn opleiding MEAO secretarieel heb ik werkzaamheden gedaan op het gebied van informatievoorziening voor het bedrijfsleven en export en gewerkt als telefoniste/receptioniste. Daarnaast had ik vanaf 1996 samen met mijn man een kalverbedrijf. In 2004 zijn wij een paarden pensionstal begonnen en vlak daarna zijn we gestopt met de kalveren.

Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen, mijn dochter is geboren in 2008 en mijn zoon in 2010. In ons gezin is ook een hond (kruising Berner Sennen x St Bernard).

Ik heb een aantal eigen paarden/pony’s en rijdt graag paard op recreatief niveau.

De praktijknamen

De gedachtegang achter de naam Homeo Bestia en Homeo Humani:

Homeo is afgeleid van het Griekse woord homeopathie en Bestia is het Latijnse woord voor dier/beest.
Homeo Bestia staat dus voor homeopathie voor dieren.

 

Voor de naam van mijn humane praktijk wilde ik in dezelfde gedachtegang blijven als die van Homeo Bestia.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot de naam Homeo Humani.
Homeo is afgeleid van het Griekse woord homeopathie en Humani is het Latijnse woord voor menselijk.
Homeo Humani staat dus voor homeopathie voor mensen uiteraard op een menselijke manier.

Homeo Bestia is aangesloten bij de BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren).

Homeo Humani is aangesloten bij de NVKH (Ned. Vereniging Klassiek Homeopaten)

bottom of page